Projecten


Budgetbegeleiding Roerdalen e.o.

"Als bewindvoerder hebben wij inzicht in de financiŽle situatie van een gezin en in het uitgavenpatroon. Hierbij zien wij ook dat in sommige gevallen (vrijwel) geen gelden beschikbaar zijn voor iets dat een kind nodig heeft of graag wilt doen. Kinderen ervaren nadelen indien hun ouders in een moeilijke financiŽle situatie verkeren. In sommige gezinnen is er geen geld om leuke dingen te doen. Iets wat voor de meeste mensen vanzelfsprekend is. De kinderbijslag is dikwijls nodig om de vaste lasten te kunnen betalen, waardoor deze niet aan de kinderen besteed kan worden. Hierdoor is het voor deze kinderen moeilijk om mee te doen met hun leeftijdsgenoten.

De Chen Si Foundation is een prachtig initiatief. Indien wij merken dat een gezin zich enorm inzet, maar moeite heeft om rond te komen, kunnen wij deze stichting inschakelen. We beoordelen hierbij wel het uitgavenpatroon van een gezin.

Onlangs vroegen wij aan een gezin of er iets was dat de kinderen heel graag zouden willen doen of wellicht dringend nodig hadden. Eťn zoon bleek graag naar de Mc Donalds te willen en de andere zoon wilde graag nieuwe schoenen.

Wij vinden het erg mooi dat stichting Chen Si deze (bescheiden) wensen van deze kinderen heeft kunnen waarmaken! Zowel de ouders als de kinderen zijn hiervoor erg dankbaar."