Projecten


Budget-begeleiding Roerdalen

Wederom heeft Chen-Si een van onze cliënten en haar kinderen blij gemaakt. Een alleenstaande moeder met 3 kinderen heeft erg weinig te besteden i.v.m. een problematische schuldensituatie. Nu de kinderen weer naar school gaan was er behoefte aan (sport)kleding en schoenen. Dankzij de bijdrage vanuit Chen-Si heeft ze de nodige spullen kunnen aanschaffen voor haar kinderen!

September 2021

Budget-begeleiding Roerdalen

Wederom heeft Chen-Si een van onze cliënten en haar kinderen blij gemaakt. De kinderen hebben de watersnood meegemaakt in juli 2021 waardoor het erg prettig voor hen is even erop uit te kunnen. Dit lukt financieel helaas niet, maar door de bijdrage van Chen-Si zullen ze een mooie dag beleven!

Augustus 2021

Budget-begeleiding Roerdalen

Wederom heeft Chen-Si een van onze cliënten en haar kinderen blij gemaakt. Clienten hebben inmiddels een zoon gekregen en financieel gezien moeten er dan altijd zaken worden aangeschaft. Dit lukt financieel helaas niet, maar door de bijdrage van Chen-Si zullen ze gelukkig de nodige spullen kunnen aanschaffen!

Augustus 2021

Kledingbank-Limburg

De Kledingbank-Limburg dankt de Chen-Si Foundation voor de gulle gift die zij mochten ontvangen en die volledig gebruikt wordt om ontbrekende kleding, voor kinderen die de Kledingbank bezoeken, aan te schaffen.

Dankzij deze donatie kunnen ook wij de meest kwetsbare groep, de kinderen, extra blij maken.

Augustus 2021

Opnieuw mooie gift van de Chen-Si Foundation voor de Voedselbank Midden-Limburg

Het aantal gezinnen in Midden-Limburg, dat een beroep moet doen op hulp van de voedselbank stijgt iedere week. Deze week ontvangen 262 gezinnen (680 personen, waarvan 350 kinderen) een voedselpakket. Als gevolg van de coronacrisis ontvangt onze voedselbank helaas nog steeds minder voedsel van de supermarkten. Hierdoor dreigt er een tekort aan voedsel voor deze gezinnen. Om de gezinnen toch een volwaardig voedselpakket te kunnen overhandigen, is de voedselbank genoodzaakt om voedsel (met name verse producten) in te kopen. Dat kunnen wij mede dankzij de donaties van de Chen-Si Foundation realiseren. In april 2020 ontvingen wij een bedrag van € 300,00 en in juli 2020 werden wij opnieuw verrast met een bedrag van € 250,00.
Chen-Si Foundation, ontzettend bedankt!!!
Ger Boereboom
Voorzitter Voedselbank Midden-Limburg

Speculaas poppen Chen-Si Foundation voor de Voedselbank Midden-Limburg

Namens Sinterklaas heeft de Chen-Si Foundation voor de Voedselbank Midden-Limburg vijftig speculaaspoppen voor de kinderen gedoneerd.

Slaapkamer

Na een nare situatie, waarbij ik met mij 4 kinderen zowat onmiddelijk bij mij ex-partner vertrokken ben, heb ik lang moeten zoeken naar een huurhuis. Ik had buiten mijn kleren helemaal niks meer. Geen bedden, tafels, stoelen.... Veel mensen hebben me geholpen de nodige huisraad bij elkaar te sprokkelen. Dat er van uw stichting geld ter beschikking kwam om de kinderen een leuke kamer te kunnen bieden en zelf die broodnodige kledingkast te kopen, is fantastisch.
De 3 meiden moesten van ieder een eigen kamer, naar met zijn 3-en op 1 kamer. Zeker niet gemakkelijk. De 2 jongste meiden hebben een bedtentje uitgezocht en zo een veilig nestje gekregen en de oudste, die al bijna 11 is, een kamerscherm, zodat ze toch het gevoel kon hebben dat ze een eigen "hokje" heeft. Nog wat muurstickers erbij en hun eigen deel van de slaapkamer is bij iedere meid heel individueel geworden.
Ook voor mijn zoontje kon ik zo muurstickers en een tapijtje kopen, waardoor zijn kamer ook meteen een stuk gezelliger werd.
De kinderen konden zich zo in de nieuwe situatie sneller thuis en veilig voelen.
Zonder jullie was dat niet mogelijk geweest en mijn dank daarvoor is enorm groot!

Slaapkamer

Nieuw bed

In samenwerking met Budgetbegeleiding Roerdalen hebben wij een kinder slaapkamer mogen inrichten met een bed en kledingkast.

bed2

Kleine opfleuring

Een bericht van de familie

"Na een zware tijd met heel veel tegenslagen en na een zware verhuizing hebben jullie onze kleine wondertjes weer aan het lachen gemaakt! Wij willen jullie echt super bedanken voor deze mooie cadeau's! Onze kamers zijn nu helemaal compleet en opgefleurd! Heel veel liefs van ons allemaal bedankt dat jullie dit voor ons wilde waarmaken!"

kar

Kajuit bed

In samenwerking met Samen Vooruit hebben wij ervoor kunnen zorgen deze jongen een mooi nieuw kajuit bed heeft kunnen krijgen!

bed

Nieuwe Fiets

Een bericht van budget begeleiding roerdalen

"Budgetbegeleiding Roerdalen: Wederom heeft Chen-Si een van onze cliënten en zijn zoon blij gemaakt. De zoon heeft dringend een nieuwe fiets nodig om naar school te kunnen gaan. Dit lukt financieel helaas niet, maar door de bijdrage van Chen-Si heeft zoon een hele mooi fiets gekregen!"

fiets

Sinterklaas

Een bericht op onze facebook

Ze zijn klaar en worden vervoerd! De 129 snoepzakjes zijn klaargemaakt voor de voedselbank. Deze zal de snoepzakjes eerlijk verdelen onder de kansarme kinderen in Gemeente Roermond & Maasgouw!

sint

Reperatie kinderraam na inbraak

"Best stichting chen-si.
Jullie hebben ons geholpen met een financiële steun in de rug ! Daar zijn wij jullie levens lang harstikke dankbaar voor. De kosten kwamen veel hoger uit dan verwacht ook waren de dingen die gesloopt waren niet meer te maken de antieke schouw is nu helemaal weg mooi strak gemaakt en gestuuct. Toen de meneer de raam kwam maken had hij geconstateerd dat het hele stuk kozijn eruit moest. Een stuk van marktplaats kunnen kopen met het geld dat ik van jullie gekregen heb. Plus heb ik nog alle verf kunnen halen voor de muur en kozijn. Zonder het budget moest ik dit van mijn eet geld afhalen dan had ik geen boodschappen meer kunnen doen of me rekeningen niet kunnen betalen. Voor Milan was het heel vreemd en soms heeft hij er nog steeds over. Gelukkig is het niet meer voor gekomen en heb ik alles wat meer beveiligd ! En daarnaast nu wel alle verzekering afgesloten. Hopelijk gaat dit nooit meer gebeuren ! Het liefste gaf ik je een persoonlijke dankjewel, weet dat wij jullie heel erg dankbaar zijn ! Met vriendelijke groet Aaron Linssen
Nogmaals Dank voor jullie hulp!!

Hert van Limburg

Kort geleden hebben wij samen met Hert van Limburg en jullie hulp maar liefst 8 gezinnen mogen verassen!

Deze gezinnen kregen een geld bedrag van de Chen_____Si Foundation, waarmee ze iets leuks konden doen met en voor hun kinderen. De reacties van de gezinnen waren geweldig, iedereen was super verrast en enorm blij! Wat ons enorm verbaasde, is dat onze gezinnen eigenlijk heel snel tevreden zijn met wat voor een ander gewoon is.

Zo ging een moeder met zoontje naar de stad lekker winkelen. Ze kochten voor het te besteden bedrag een mooie bureaustoel voor de kleine man, kleding, pyjama�s en hebben lekker gegeten in de stad.

Een andere moeder ging met haar dochter winkelen en kocht voor het te besteden bedrag kleding en wasmiddel! Een moeder met twee kinderen is door omstandigheden niet in staat om een dagje uit te gaan. Zij besloot samen met de kinderen om lekkere boodschappen te kopen. Naderhand kreeg ik dit berichtje: Ik wou even een berichtje doen. Daniëlle, we hebben een top weekend gehad en ons lekker vol gegeten!

Graag willen wij iedereen bedanken voor hun steun en donaties. Dankzij jullie kunnen wij dit mogelijk maken!

GriB Dienstverlening

Tijdens de sinterklaas periode hebben wij in samenwerking met GriB dienstverlening weer een gezin blij kunnen maken! Zo hebben wij op de gezichten van de kinderen een lach kunnen toveren door ze te verassen met de cadeaus op de foto!

cadeau

Weekendje weg

Een bericht op onze facebook

We zijn ontzettend trots op onze vrienden, vriendinnen en sponsoren.

Dankzij hun bijdragen hebben wij Familie B. uit Maastricht financiële ondersteuning kunnen geven voor een weekendje weg naar een vakantiepark in Arcen.

vakantie

K3 show

Een bericht van de organisatie PSW

"Ze kreeg het de vrijdag ervoor pas te horen. Het hele weekend in rep en roer geweest, ze zat vol emotie en spanning.", zei de organisatie PSW.

k3

Efteling

"Budgetbegeleiding Roerdalen: Wederom heeft Chen_____Si Foundation onze cliënten en hun kinderen verrast. Na een moeilijke tijd heeft het gezin een onvergetelijke dag gehad in de Efteling waarvan ze genoten hebben met prachtig weer!"

Nintendo Switch

Vooral deze dagen is het belangrijk om iedereen te steunen. Zo hebben wij samen met Budgetbegeleiding Roerdalen e.o. ook weer een lach op de gezichten van kinderen kunnen toveren!

Budgetbegeleiding Roerdalen:

Samen met hun proberen wij een lach te kunnen toveren op kansarmen kinderen hier in Limburg.

"Deze gift hebben wij aangevraagd voor een gezin met problematische schulden, waarvoor op zeer korte termijn schuldhulpverlening opgestart zal worden. Vanwege de financi�le situatie is er vrijwel geen geld beschikbaar voor de aankomende feestdagen, waardoor er geen budget is voor een cadeau voor de kinderen. De twee dochters zouden echter heel graag een Nintendo Switch willen hebben. Dankzij de Chen-Si foundation is deze wens nu uitgekomen en kunnen de kinderen tijdens de feestdagen een heel mooi cadeau uitpakken! De ouders zijn Chen-Si zeer dankbaar!"

Eindelijk vakantie

Een bericht van de familie

"Half november hebben wij samen met onze begeleider van Samen Vooruit een aanvraag gedaan bij jullie foundation. Onze grote wens was om eindelijk weer na jaren de kerst samen door te brengen binnen ons gezin.

Begin december kregen wij van onze begeleider het goede nieuws: We kunnen op vakantie met kerst!

Op 21 December konden we dan eindelijk vertrekken naar Landal Lommerbergen. Hier hebben na lange tijd 6 dagen lang kunnen genieten van het park, maar vooral van ons gezin. En natuurlijk de kerstdagen.

Wij willen jullie hartelijk bedanken voor deze geweldige vakantie die jullie ons gegeven hebben."

Alarmpje

Een bericht van de moeder

"Dankjewel lieve mensen van de Chen_____Si Foundation voor dit super cadeau! Door dit cadeau kan mama, als Kayne aan het spelen is of bij papa logeert, hem een seintje geven zodra het tijd is voor zijn medicatie. Nu kan deze nooit meer vergeten worden. Nogmaals bedankt namens Kayne en zijn moeder!"

kayne

Budget begeleiding Roerdalen

"Wederom heeft Chen-Si een van onze cliënten en zijn zoon blij gemaakt. De zoon heeft dringend een nieuwe fiets nodig om naar school te kunnen gaan. Dit lukt financieel helaas niet, maar door de bijdrage van Chen-Si heeft zoon een hele mooi fiets gekregen!"

Merel

Een bericht vanuit de organisatie Samen Vooruit.

" De bijna 1,5 jarige Merel heeft dankzij jullie een mooie buggy gekregen. Dat heeft er gelijk voor gezorgd dat ze de laatste dagen al een paar mooie wandeling met papa en mama gemaakt heeft.

Als de buggy thuis niet wordt ingeklapt dan wil ze er weer in gaan zitten voor de volgende wandeling.

Dankjewel Chen_____Si, dat wordt lekker genieten van extra wandelingen de komende tijd. Het lijkt wel of de lente al begonnen is."

Merel

Kaniesha, Kylano en Kenjy

Een bericht vanuit de organisatie Samen Vooruit.

"Bedankt voor de fietsjes en het loopstoeltje. We zijn ontzettend blij en dankbaar voor deze mooie kerstkado's!

KANIESHA-KYLANO-KENJY en mama MANDY"

Kaniesha, Kylano en Kenjy

Jaylinn

Een bericht vanuit de organisatie Samen Vooruit.

"Beste Chin-Se Foundation,

Een groot woord van dank namens Jaylinn en haar ouders voor het prachtige Sinterklaas-kado!

Jaylinn had voor het slapen gaan haar schoen gezet.

's Morgens toen ze wakker werd en de kamer binnen kwam wist ze niet wat ze zag: kadootjes! En wat voor een kadootjes... zooo groot!

Een tafel en twee stoeltjes van haar lievelingsfiguur Minnie Mouse. Ze was helemaal in haar sas en kwam niet meer van haar stoeltje af.

Ze speelt aan het tafeltje en tijdens het eten wordt een stoeltje aan de salontafel geschoven. Jaylinn is helemaal blij en haar ouders enorm dankbaar dat ze dit voor Sinterklaas heeft kunnen krijgen.

Nogmaals enorm bedankt Chin-Se Foundation voor dit kado en jullie prachtige werk!"

Jaylinn

Lorenzo

Een bericht vanuit de organisatie Samen Vooruit.

"Beste Chen-Si Foundation,

Wij willen jullie hartelijk bedanken voor de mooie kerstkadootjes!

Een tas van FC Barcelona, een wekker van FC Barcelona, een douche-timer en een mooie lamp voor aan het plafond op de slaapkamer.

Lorenzo is enorm blij ermee. De sporttas gaat iedere week mee naar judo-les en de wekker zorgt dat Lorenzo iedere dag op tijd opstaat.

Dankjewel namens Lorenzo en Jolanda!"

Lorenzo

Kayne en Jayden

Een bericht vanuit de organisatie Samen Vooruit.

"Een groot dank je wel voor alle sponsors en medewerkers van de Chen-Si Foundation.

De verbaasde en blijde gezichten van Kayne en Jayden toen ze hun cadeautjes open maakten. Dat Sinterklaas precies wist wat ze graag wilden. Kayne zei: mam ik ben echt heel blij met alle lego, ik heb nu iets voor mezelf en kan ik boven een eigen plekje maken.

Jayden die het syndroom van down heeft, is gelijk met zijn nieuwe kindertablet in een hoekje gaan zitten. Dit is een echt ding voor hem en zal hier vele uren mee spelen. Super!

Super bedankt Sinterklaas voor de mooie spullen."

Kayne en Jayden

Sinterklaas thee lichtjes!

Dankzij de steun van onze vrienden, vriendinnen en donateurs hebben wij deze sfeervolle Sinterklaas-theelichtjes kunnen schenken aan Kledingbank Limburg. Hiermee willen wij de kinderen een beetje sfeer en blijdschap geven tijdens de sinterklaas periode!

Sinterklaas thee lichtjes

S.K.O. Maasdal

Er is contact gelegd tussen de Chen_____Si Foundation en het S.K.O. Maasdal om te kijken of wij iets kunnen bijdragen voor hun kinderen.

Wilt u ook iets bijdragen om een grote Smile op de kinderen te krijgen? Kijk dan op de pagina doneren

Christian Action (China)

Klik hier voor de brief (PDF)

Kledingbank Limburg

De Chen Si Foundation heeft een samenwerking met de Kledingbank Limburg. Wij zullen cadeaubonnen beschikbaar stellen voor kinderen die vanuit de Kledingbank ondersteund worden. Op deze wijze worden ook zij dan eens een beetje verwend.
Binnenkort hoort u hier meer van.

De Chen Si Foundation is een samenwerking aangegaan met Hert Veur Limburg. In deze samenwerking zullen wij ons blijven richten op de kinderen in onze doelgroep.

Logo Hert Veur Limburg

Intertoys

De Chen Si Foundation is heel blij om te melden dat we binnen Maasgouw zes kinderen anoniem hebben mogen verrassen met een cadeaubon van Intertoys.

Budget begeleiding Roerdalen e.o.

"Als bewindvoerder hebben wij inzicht in de financiële situatie van een gezin en in het uitgavenpatroon. Hierbij zien wij ook dat in sommige gevallen (vrijwel) geen gelden beschikbaar zijn voor iets dat een kind nodig heeft of graag wilt doen. Kinderen ervaren nadelen indien hun ouders in een moeilijke financiële situatie verkeren. In sommige gezinnen is er geen geld om leuke dingen te doen. Iets wat voor de meeste mensen vanzelfsprekend is. De kinderbijslag is dikwijls nodig om de vaste lasten te kunnen betalen, waardoor deze niet aan de kinderen besteed kan worden. Hierdoor is het voor deze kinderen moeilijk om mee te doen met hun leeftijdsgenoten.

De Chen Si Foundation is een prachtig initiatief. Indien wij merken dat een gezin zich enorm inzet, maar moeite heeft om rond te komen, kunnen wij deze stichting inschakelen. We beoordelen hierbij wel het uitgavenpatroon van een gezin.

Onlangs vroegen wij aan een gezin of er iets was dat de kinderen heel graag zouden willen doen of wellicht dringend nodig hadden. Eén zoon bleek graag naar de Mc Donalds te willen en de andere zoon wilde graag nieuwe schoenen.

Wij vinden het erg mooi dat stichting Chen Si deze (bescheiden) wensen van deze kinderen heeft kunnen waarmaken! Zowel de ouders als de kinderen zijn hiervoor erg dankbaar."